Veljiu: Moja smena sa mesta predsednika DSK u Podujevu je nelegitimna i bezvredna

Agim Veljiu
Izvor: Klan Kosova

Bivši zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Agim Veljiu kaže je odluka predsednika DSK Ljumira Abdidžikua da ga smeni sa mesta prvog čoveka stranke u Podujevu "nelegitimna i bezvredna" i da je neće prihvatiti.

Veljiu je u postu na Fejsbuku naglasio da ni predsedništvo DSK, a ni predsednik stranke, ne mogu razrešiti ili imenovati predsednika ogranka, već da je to izborni proces koji sprovodi Skupština ogranka.

On je ovakvu odluku čelnika DSK ocenio kao "unutrašnje čišćenje" koje je i najavljeno u "Platformi predsednika DSK 2021 -2023".

Veljiu svoju smenu sa mesta predsednika DSK u Podujevu vidi i kao "ozbiljan napad na najuspešniju podružnicu ove stranke u svim posleratnim izbornim procesima na Kosovu".

"Niti Predsedništvo DSK, niti njegov predsednik ne mogu razrešiti ili imenovati predsednika ogranka, kojeg je u redovnim izbornim procesima izabrala Skupština ogranka. Prema tome, za ogranak DSK u Podujevu i mene kao predsedavajućeg, odluka Centralnog predsedništva od 9. juna je nelegalna i bezvredna. Predsedništvo ogranka DKS će sastati narednih dana i pažljivo će analizirati stvorenu situaciju", napisao je Veljiu.