Veljiu: Žrtvovao sam se za DSK, a Abdidžiku pisao kolumne protiv stranke

Agim Veljiu
Izvor: Reporteri.net

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Agim Veliu ocenio je da on ne snosi krivicu za poraz te stranke na lokalnim izborima u Podujevu, ali dodao da se poraz može pripisati tome kako se DSK poneo prema njemu kao starom stranačkom kadru, prenosi Gazeta ekspres.

Veljiu je dodao da njegov doprinos stranci traje tri decenije i da nije zaslužio odnos kakav je dobio od novog predsednika DSK Ljumira Abdidžikua.

"To je takođe loša poruka za one nove generacije koje DSK poziva da postanu deo stranke. Mogu da uzmu primer tridesetogodišnjeg priložnika, osnivača, čoveka koji se pre rata sukobio sa srpskom policijom zbog političke aktivnosti za DSK, koji je dobio takav tretman od ljudi koji nisu imali nikakav doprinos i godinama su pravili kolumne protiv DSK", rekao je Veliu na RTV Dukađini.

Veljiu je dodao, poraz DSK na lokalnim izborima u Podujevu, pokazao je da koliko je on tamo bio važan.

"Nisam kriv, ali se videlo da sam faktor. Agim Veljiu je osnivač ogranka, 56 puta biran za predsednika, tri puta za ministra, tri puta za zamenika, potpredsednik DSK, član Generalnog saveta. Rukovodstvo DSK mu je posle 31-godišnjeg doprinosa dalo takvu nemoralnu potvrdu za doprinos. To je sramota za DSK i za svakog tamošnjeg člana koji je glasao za to", dodao je Veljiu.