Veselji: Nije na građanima Kosova da zauzimaju stranu u američkim izborima

kadri veselji
Izvor: lajmi.net

Lider DPK Kadri Veselji izjavio je da je Kosovo uvek uživalo podršku obe stranke u Sjedinjenim Državama i da su ga podržavale sve administracije američkih predsednika, bez obzira da li iz redova demokrata ili republikanaca, prenosi Ljajmi.

Veselji je naglasio da je za Kosovo savezništvo sa tom prijateljskom državom i dalje u osnovi njegovog geopolitičkog položaja i konsolidacije slobode i demokratije.

"Imao sam tu sreću da se upoznam i sarađujem i sa predsednikom Trampom i sa potpredsednikom Bajdenom za dobrobit Kosova. Sretni smo i blagoslovljeni ovom svetom alijansom za naš narod i imamo odgovornost da je negujemo. Izbori u Sjedinjenim Američkim Državama su veliki događaj za čitav demokratski svet. Narod Amerike bira ne samo svog predsednika, već i vođu slobodnog sveta, koji vodi demokratsku hemisferu", rekao je Veselji.

Lider DPK je naglasio da su entuzijazam i povećano interesovanje za američke izbore potpuno razumljivo, ali, kako je dodao, građani Kosova ne treba da zauzimaju stranu u ovom procesu, već da poštuju političku volju i demokratske procedure te prijateljske zemlje.

"Kosovo će uvek biti uz Ameriku, a nesumnjivo će Sjedinjene Države sa svojim narodom biti uz nas. Predsedniku Trampu i bivšem potpredsedniku Bajdenu puno sreće i uspeha u njihovoj predsedničkoj trci. U međuvremenu, verujem da će onaj ko pobedi na izborima nastaviti tradiciju podrške Kosovu", zaključio je Veselji.