Veterani OVK traže sastanak sa Kurtijem: Vlada ignoriše sve naše zahteve

OVL OVK.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Organizacija ratnih veterana OVK zatražija je sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, prenosi Ekonomija onlajn.

Na sastanku predsedništva ORV OVK ocenjeno je da Vlada ignoriše ogranizacije veterana.

"Po pitanju veterana, invalida i porodica palih boraca, na Predsedništvu je razgovarano o neznanju koje Vlada Kosova čini prema zahtevima organizacija proizašlih iz rata OVK, da li da poveća penzije ovim kategorijama i pružiti pomoć, da li za kancelarijske delatnosti ili zbog tehničkih problema koje ove kategorije imaju, recimo o nemogućnosti da dobij sertifikati iz kancelarije za kategorije proistekle iz rata. O tome se i ne govori u javnosti zbog nespremnosti premijera Kurtija da se sastane", kaže se u saopštenju ORV OVK.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano je i o pitanju suđenja u Hagu protiv pripadnika OVK i Organizacije veterana, koja su ocenjena kao nepravedna. Iz ORV OVK navode da stoje iza stavova iznetih u vezi sa "međunarodnom pseudopravdom".

"Odlučeno je da se zatraži hitan sastanak sa premijerom Kurtijem, a ukoliko se ne realizuje, biće razmotrene druge mere delovanja", navodi se u saopštenju.