Vlada: Kurti se nije žalio Pensu na Grenela, kako su neki preneli, već na Tačija

Vlada Kosova
Izvor: Kosovo Online

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu izjavio je večeras da se premijer Aljbin Kurti u pismu koje je poslao američkom potpredsedniku Majku Pensu nije žalio na specijalnog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela, kako su to pojedini mediji preneli, već je izrazio zabrinutost zbog planova predsednika Hašima Tačija za razmenu teritorija, prenosi Kljan Kosova.

"Izveštavanje po kojem se premijer Kurti žalio potpredsedniku Pensu na ambasadora Grenela je pristrasno tumačeno i ne predstavlja sadržaj ovog pisma", rekao je Krieziu.

On je dodao da je u pismu upućenom potpredsedniku Pensu, Kurti je zahvalio na finansijskoj pomoći koju su Sjedinjene Američke Države pružile Kosovu u suočavanju sa kovidom-19 i naveo da je ponosan na Albance koji su u Americi doprineli borbi protiv pandemije.

Kurti je, po rečima Krieziua informisao Pensa o političkim dešavanjima na Kosovu i spremnosti koju su pokazali predsednik Tači i opozicione stranke da deluju protiv volje građana izražene na izborima 6. oktobra 2019, kao i protiv ustavnih i demokratskih principa, pokušajem izbegavanja prevremenih izbora, piše Kljan Kosova.