Vojska Srbije: Uspešan nastup na takmičenju "Najbolji ratnik" u SAD

Vojska Srbije
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Pripadnici Vojske Srbije, zajedno sa pripadnicima Nacionalne garde Ohaja i Mađarske vojske učestvovali su na takmičenju "Najbolji ratnik" u bazi "Džejms A. Garfild" kod grada Ravene u Ohaju.

Vodnik Vlajko Popović iz 72. brigade za specijalne operacije bio je drugi u ukupnom plasmanu u kategoriji podoficira, dok su u kategoriji vojnika srpski vojnici bili u prvih deset takmičara.

Takmičari su se, od 4. do 7. aprila, nadmetali u 11 psihofizički zahtevnih disciplina, kojima je, obuhvaćeno testiranje fizičke pripremljenosti, vatrene osposobljenosti i drugih vojničkih znanja i veština.

"Ovo je drugo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju "Najbolji ratnik" u SAD i samo jedna od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koje za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti i dostizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Prošle godine pobednik ovog takmičenja bio je pripadnik Vojske Srbije, vodnik prve klase Ivan Jeremić iz 72. brigade za specijalne operacije.