Vrh Crnuša sa kog se vidi ceo sever Kosova biće baza Kosovskih bezbednosnih snaga

Crnuša
Izvor: Reporteri

Kosovske bezbednosne snage izgradiće bazu na jednom od najviših brda u severnom regionu Kosova sa kojeg se, kao na dlanu, vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela, prenosi Reporteri.

Zemljište na planinskom vrhu Crnuša, koji je visok 1.010 metara i sa kog se kao na dlanu mogu videti gradovi Vučitrn, Severna Mitrovica, Zvečan i deo Zubinog Potoka, kao i desetine sela, danas će biti dodeljeno KBS-u odlukom Skupštine opštine Južna Mitrovica.

Tamo će biti izgrađen veliki vojni kamp ​​u kome će biti stacionirane i jedinice američke vojske i drugih zemalja koje su deo NATO.

Dodeljivanje zemljišta na brdu Crnuša za vojnu bazu potvrdio je gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri, koji je ovu tačku obrazložio na današnjoj sednici Skupštine opštine, uz obrazloženje da je od strateške važnosti za odbranu Kosova.

Pozitivno mišljenje za dodeljivanje zemljišta za izgradnju vojne baze, pre dva dana je dao i opštinski Odbor za politiku i finansije.

"Odbor za politiku i finansije doneo je nacrt odluke o dodeljivanju nepokretne imovine opštine na korišćenje Ministarstvu odbrane za potrebe KBS koja će ovog petka biti podneta na konačno odobrenje Skupštini opštine Mitrovica. Ovo opštinsko zemljište u selu Crnuša koristiće KBS za izgradnju vojne baze na parceli od 191 hektara", rekao je Bahtiri.

Lii
26. Mart 2021.
Bravo kbs
Analiticar
27. Mart 2021.
Ljudi sta se primate na ovu pricu, Crnusa je golo brdo izuzetno nepovoljno za odbranu. Da ne govorimo da bi u slucaju nekih nepredvidjenih desavanja, sama baza koju uzgred nikada nece da naprave bila zbrisana plotunima iz VBR ili Nore.
Dzo
26. Mart 2021.
Sve pohvale za srpsku listu za ovaj uspeh.
Miodrag iz Peći
27. Mart 2021.
Kakve veze ima Srpska Lista sa teritorijom koju kontrolišu Albanci odnosno južno od reke Ibar. Što se tiče transformacije KBS u Vojsku Kosova protiv toga je i Srpska Lista i NATO.