Vučević: Dron koji smo oborili došao iz pravca Jarinja, nemojte izazivati Srbiju

Miloš Vučević
Izvor: Prt. Scr.

Vojska Srbije postupajući po naredbi predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta, dejstvovala je na dron koji se kretao iz pravca Jarinja ka Raški. Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i odlučnosti da štite nebo nad Srbijom, izjavio je ministar odbrane Miloš Vučević za Pink.

Na pitanje ima li informacija kome dron pripada koji je oboren u Raški, ministar je naveo da je "pravac kretanja jasan".

"Istraga je pred nama i sve ono što ćemo zaključiti dočešće do toga kuda nas tragovi vode i ko bi mogao da bude vlasnik tog drona, ali i proizvođač. Ono što je interesantno jeste da je Vojska Srbije oborila dron korišćenjem elektronskih uređaja, nije došlo do upotrebe protivavionskih mitraljeza i topova, već najmodernijh elektronskih uređaja. To pokazuje da se ne šalimo, nikom ne pretimo, ne igramo se ratnih igara, ali smo vrlo odlučni da zaštitimo Srbiju. Vratimo se za pregovarački sto, Srbija je spremna za dijalog i za kompromis, ali Srbija nije više džak za udaranje. Nemojte izazivati Srbiju, to mora biti jasno svima", rekao je Vučević.

Ministar odbrane Vučević je i naveo da prethodna informacija o letu dronova je došla do mnogih i izazvala zabrinutost.

"Mi naše dronove nismo slali ni na čije teritorije".