Vučević: Najveća želja sačuvati mir, ali se nikog ne plašimo

vučević
Izvor: RTV

Miloš Vučević, koji je danas podneo ostavku na mesto gradonačelnika Novog Sada, jer je kandidat za ministra odbrane Srbije, izjavio je da mu je najveća želja da se čuva mir, da ne dođe do ratnih dejstava, ali da to ne znači da se Srbija bilo koga plaši ili da se Vojska Srbije plaši, prenosi RTV.

"Mislim da smo mi kao narod platili ogromnu cenu tokom 20. veka, ratovali i kad je trebalo i kad nije. Da nismo toliko ratovali danas bi nas bilo 16-17 miliona. Svakako će ciljevi biti dalje jačanje odbrambenih kapaciteta Vojske Srbije, bolji materijalni položaj pripadnika vojske, rešavanje stambenih potreba i kupovina najmodernijeg oruđa i oružja. Ministar odbrane je jedna karika u tom lancu, tu je, naravno, predsednik Republike kao vrhovni komandant, Vlada Srbije, Generalštab koji vodi operativnu vojsku", rekao je Vučević.

Kako je preneo Tanjug, on je dodao da veruje da će svi biti jedan odgovoran tim.

Vučević je naveo da je ideja da se u blizini Novog Sada napravi baza Sever, gde bi se kompletni kapaciteti Vojske Srbije u Novom Sadu izmestili van grada, kako bi se dobili bolji uslovi za rad i manje opterećivali grad.

"Urbanistički baza je pripremljena nizvodno od Novog Sada sa bačke strane prema Kovilju. Vojska Srbije bi tako prepustila svoje objekte u gradu i tako omogućila da se Novi Sad dalje razvija", rekao je Vučević.

On je podsetio na lokacije kasarni u Novom Sadu koje su veoma aktuelne i koje će Novom Sadu pružiti niz mogućnosti.