Vučić: Ako misle da vrše pritisak, pogrešnu su zemlju izabrali

Aleksandar Vučić
Izvor: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ako strane diplomate misle da je vreme da na Srbiju vrše "arogantan i bahat" pritisak, da su izabrale pogrešnu zemlju.

On je to rekao na pitanje novinara o izjavi ukrajinskog ambasadora u Srbiji da je nemoguće porediti Kosovo i Ukrajinu i istakao da se pritisak neće dozvoliti ni "onima koji su mnogo jači".

"Mi protiv Ukrajine nismo ništa uradili, ne priznajemo referendum niti cepanje oblasti, ali se ne sećam da su se pretrgli u pomoći i da su prekidali letove od Kijeva do Rima ili drugih zemalja koje su vršile agresiju na Jugoslaviju. Ja nemam problem sa time, za razliku od onih koji se plaše. Naša situacija je kao suza čista i formalno i materijalno pravno. Danas razumem njihovu poziciju oni ne mogu da poistovete NATO, SAD i Veliku Britaniju sa onima koji su izvršili invaziju na njihovu zemlju. Neka mi neko objasni sa kojim međunarodnim aktom i odlukom SB UN se dogodila agresija na Srbiju i zašto se ne priznaje rezolucija 1244 koju mi poštujemo. Kao što poštujemo i Povelju UN, i samim tim teritorijalni integritet Ukrajine. Ali ako su oni rešili da prave razlike dobro je znati, dobiće detaljniji odgovor", rekao je Vučić.