Vučić: Beograd će tražiti formiranje ZSO kao što je dogovreno pre sedam godina

Vučić
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će Beograd verovatno tražiti u nastavku dijaloga sa Prištinom da se ispuni dogovoreno iz 2013. godine, a to je formiranje Zajednica srpskih opština, prenosi Tanjug.

Vučić je rekao da je jasno da SAD i Nemačka neće da povlače priznanje Kosova, već će gledati kako i na koji način da Srbiju uvedu u to.

"Ono što mene brine je da mi ne razgovaramo o stvarnim i suštinskim problemima, već se gleda kako da izbacimo neki papir. Zato će srpska strana tražiti od 7. septembra, kada verujem da je nastavak dijaloga, a ja će predstavljati Srbiju tamo, tražiću ispunjenje ugovora iz 2013. godine o formiranje ZSO , koje je potpisano pod okriljem EU", podvukao je Vučić.

Navodi da Beograd očekuje konkretan potez, a ne štancovanje papira i kada to budu videli videće kako će nastaviti dalje.

"Iz dijaloga nećemo da izlazimo, ali hoćemo stvarni dijalog, a ne dijalog u kome će svakoga dana da nam govore kako treba samo da ih priznamo", rekao je Vučić.

Kaže da Beograd ne zanima prištinsko priznanje jer je Srbija međunarodno priznata zemlja.

"To sam rekao i Palmeru, Grenelu, Tačiju, Lajčeku, svima. Ja razumem njih to je politika njihovih zemalja i nema tu velike politike", zaključio je Predsednik Srbije.

 

Hdz
07. Avgust 2020.
Zso samo po zakona sto sud rekao kao zao albanski opstina a drugo vec sanjaj