Vučić: Cenimo što Rumunija ostaje pri stavu da ne prizna Kosovo

Aleksandar Vučić sa Alfredom Robertom Simonisom
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom Robertom Simonisom i istakao da Beograd ceni to što Bukurešt, uprkos pritiscima, čvrsto stoji na svojoj poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Sagovornici su konstatovali da bilateralne odnose Srbije i Rumunije karakteriše dobrosusedstvo, tradicionalno prijateljstvo i međusobno razumevanje dvaju naroda, navodi se u saopštenju iz Predsedništva Srbije. 

Razgovarajući o evropskim integracijama, Vučić je zahvalio na podršci Rumunije evropskom putu Srbije.

Predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Simonis je rekao da njegova zemlja ostaje čvrsto na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"Dvojica sagovornika su istakli značaj infrastrukturnog povezivanja Srbije i Rumunije, koje, između ostalog, zahteva izgradnju auto-puta između Pančeva i Temišvara, ali i rad na energetskom povezivanju", navodi se u saopštenju.

Vučić je na Instagramu istakao da Beograd ceni podršku Bukurešta po pitanju nepriznavanja Kosova i nastavka dijaloga.

"Visoko cenimo činjenicu da Rumunija, uprkos snažnim pritiscima kojima je izložena, i dalje čvrsto stoji na svojoj poziciji nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a zahvalni smo na podršci koju od Bukurešta dobijamo za napredak na našem evropskom putu i nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, zasnovanog na odgovornom pristupu svih uključenih", naveo je on.