Vučić dobio poziv Bajdena za učešće na Samitu za demokratiju

Bajden i Vučić
Izvor: Euronews Serbia

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas stigao je zvanični poziv Bele kuće za učešće na Samitu za demokratiju, koji organizuje predsednik SAD Džo Bajden.

Bajden je u pozivu, u ime američkog naroda, uputio "najlepše želje" predsedniku Vučiću i narodu Srbije, prenosi "Blic".

"Prepoznajemo i cenimo vaše partnerstvo u radu na izgradnji demokratskog društva u kome se poštuju ljudska prava koja omogućuju prosperitet svim gradanima. U vreme velikih izazova i ogromnih mogućnosti, važnije je nego ikada ranije da demokratije pokažu da mogu da se pobrinu za potrebe svojih građana i suoče se sa globalnim izazovima", navodi se u pozivu, koji je Bajden potpisao.

Bajden je, kako se vidi na fotografiji poziva koju je objavio Blic, naveo i da mu je zadovoljstvo da pozove Vučića da učestvuje na virtuelnom Samitu za demokratiju, koji će biti održan 9. i 10. decembra ove godine godine.

"Pozivam šefove država i vlada, druge vladine zvaničnike i predstavnike kompanija i nevladinih zajednica da mi se pridruže u preduzimanju akcije u cilju jačanja demokratije i odbrane od autoritarizma, borbi protiv korupcije i promovisanju poštovanja ljudskih prava", poručuje se u pozivu.