Vučić: Hotijevi uslovi neprihvatljivi, ne ucenjujte, ne prihvatamo

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug

Svih pet uslova koje je danas izneo Avdulah Hoti neprihvatljivo je, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da ni Hoti, ni Tači ne treba ni da dolaze na pregovore ako je to njihova platforma, prenosi Tanjug.

"Ako je to platforma sa kojom će Hoti ili Tači da dođu negde na razgovore, bolje da ne dolaze nigde, a potpuno mi je svejedno ko će doći od njih. To je sve što imam da im kažem", poručio je Vučić u obraćanju novinarima u Lajkovcu. 

Predsednik Srbije kaže da neće da izigrava heroja i vređa predstavnike Prištine, ali da moraju biti svesni da tim vrstama ucena, unapred, pritisaka i pretnji neće promeniti stav Beograda, niti njegov lično.

"Ako mislite da ste postavili svoju poziciju tako što, kao papagaji, ponavljate svaki dan kako ste mnogo kompromisa napravili i ne znam šta sve, super. Ne moramo da razgovaramo, hajde da vidimo kako možemo da funcionišemo, sačuvamo mir i stabilnost i to je sve. Ali, ako mislite da tim vrstama ucena, pritisaka i pretnji možete da Srbiji naudite i da promenite stav Beograda i moj lični stav, grdno ste se prevarili", naglasio je Vučić.

Vučić je ukazao da je na KiM bukvalno u toku neka vrsta nacionalne histerije Albanca i da je zadovoljan tim što naša strana u mnogo mirnijem tonu i atmosferi sagledava svoju pozciju.

Vučić je, takođe, najoštrije osudio uzurpaciju imovine manastira Visoki Dečani.

"To je užas, čak i Stejt dipartment reaguje i svi reaguju. I niko to ne može da dopusti. To Srbija najoštrije osuđuje", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše odluku tamošnjeg ustavnog suda da se Visokim Dečanima na KiM vrati 24 hektara zemlje, ali da to nije još učinjeno i da su predstavnici kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem prisustvovali otvaranju puta na uzurpiranom zemljištu manastira.

 

Dani Kovac
17. Jun 2020.
Vucic hoce " da funcionise" sve najbolje nå relaciji Serbiji i Kodova, Ali...kako...u skladu sa ustavom aktuelne drzave Srbije od 2006 koj ustav pokriva i drzavu Kosovo...to ne idé tako