Vučić i Orban: Srbija i Mađarska biće potpora jedna drugoj

Viktor Orban i Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i još jednom izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima, navodi se u saopštenju Predsedništva.

Predsednik Vučić i premijer Orban su istakli da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju. Saglasili su se da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima. 
 
Osim o bilateralnim odnosima, predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj Vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti naše zemlje i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.
 
Takođe, najavio je skorašnji susret sa predsednikom Vlade Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda, ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje.