Vučić: Kopnena vojska uspela da održi sigurnom administrativnu liniju sa Kosovom 

Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, čestitku povodom 16. novembra - Dana Kopnene vojske, naveo da je Kopnena vojska sa uspehom uspela da obezbedi mir i stabilnost na jugu Srbije, a posebno održi sigurnom administrativnu liniju sa Kosovom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, prenosi Tanjug.

Vučić je u izrazio uverenje da će Kopnena vojska i u narednom periodu uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjava postavljene zadatke. 

Kako je istakao, Kopnena vojska je u godini za nama sa uspehom uspela da na najprofesionalniji način služeći otadžbini obezbedi mir i stabilnost na jugu Srbije, a posebno održi sigurnom administrativnu liniju sa Kosovom, pokazavši zašto je jedan od najznačajnijih faktora savremene vojne organizacije.

To govori, istakao je on, da državljani Republike Srbije mogu biti mirni, jer je Vojska Srbije uz njih ma gde se oni nalazili.

"Proslavljajući 107. godišnjicu postojanja Kopnene vojske, kao pripadnici vida Vojske Srbije sa najdužom tradicijom, uprkos složenim uslovima u kojima radite, vaše jedinice su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti", navodi se u čestitki.