Vučić: Mađarska je jedina zemlja koja je uvek uz Srbiju

Vučić sa Novak
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem mogućem nivou u savremenoj političkoj istoriji, i da je saradnja dve zemlje napredovala u svim oblastima, politici, ekonomiji, trgovini, prenosi Politika.

Vučić je na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednicom Mađarske Кatalin Novak, rekao da je za prvih sedam meseci trgovinska razmena između dve zemlje 2,2 milijarde evra, te da najveću stopu rasta u trgovini beležimo upravo sa Mađarskom.

Naveo je da je Mađarska četvrti trgovinski partner, koji će verovatno brzo doći na treće mesto, posle Nemačke i Кine, zahvaljujući razvoju bilateralnih trgovinskih odnosa.

"Кada sam postao premijer, Mađarska je bila 10. ili 11. trgovinski partner. Danas je četvrti, sa jasnim naznakama da će biti i treći, ako nastavimo ovako u naredne dve godine", rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Naglasio je da je snažan zamah svih odnosa između Srbije i Mađarske, te da dve zemlje imaju mnogo razumevanja jedna prema drugoj u političkom smislu dodajući da je Mađarska jedina zemlja koja je uvek uz Srbiju.