Vučić: Možete dokle hoćete igru sa taksom, ali to je gore za vas

Aleksandar Vučić u Minhenu
Izvor: Instagram,budućnostsrbijeav

Ako hoćete da se igrate sa taksom, može ta igra da traje koliko hoćete, to nije dobro za nas, ali je mnogo gore za vas, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić Prištini, prenosi Tanjug.

Vučić je u izjavi za RTS istakao da je to ponovio više puta i danas, na panelima i u diskusijama u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, povodom nastupa predstavnika Prištine, koji, zbog svoje javnosti, na jasan stav svih stranih partnera o potrebi ukidanja takse ponavljaju “svoju priču” o reciprocitetu.

Vučić je to rekao na pitanje novinara RTS da li je danas sa Janom Hekerom, savetnikom Angele Markel, sa kojom će se uskoro sresti u Berlinu, bilo reči o ukidanju taksi i da li postoji neka naznaka da će doći do pomaka, Vučić je rekao da svi očekuju da se te taksa ukine.

Predstavnici Prištine, međutim, objašnjava Vučić, pričaju o reciprocitetu, a vidi se da ni ne znaju šta pričaju i da nisu ni pročitali Briselski sporazum, kao i da ne znaju ni koliko sporazuma imaju sa Beogradom, te da je jasno da moraju nešto da pričaju za svoju javnost.

“Ako hoćete da se igrate sa tim nema problema, može ta igra da traje koliko hoćete, to nije dobro za nas ali je mnogo gore za vas. Samo to da imajte u vidu. To sam govorio više puta danas na panelima i u diskusijama”.

Vučić ističe da je Srbja mnogo pretrpela zbog takse i da bi bili prva ili druga po stopi rasta u Evropi, a ne kao što je slučaj treća ili četvrta, da nije bilo tih taksi.

“Mi ne možemo da se odreknemo svog naroda, jer je neko to zamislio. Ipak, mislim da će da ukinu takse i onda ćemo biti spremni da sednemo za sto”, rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će EU da postavi svog izaslanika i da će se još videti ko će to da bude, iako, kako kaže, još nije siguran da to neće biti Miroslav Lajčak.

“Videćemo”, dodao je Vučić.