Vučić: Najviše poverenja imam u Anu Brnabić, divim se Dostojevskom

Aleksandar Vučić
Izvor: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras je istakao da najviše poverenja ima u predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i naglasio je da se divi ruskom piscu Fjodoru Mihailoviču Dostojevskom.

Na pitanje o omiljenom ministru Vučić je istakao da je u pitanju Siniša Mali, koji je, kako je dodao, zaslužan za brojne projekte.

"Sa mnogo njih sam u izvanrednim odnosima i poštujem ih, ali ako moram da kažem, onda je to Siniša Mali. Sa njim mogu konkretno da razgovaram i nikad ne gubimo vreme, ne traju nam po deset dana priče. Da nije bilo njega, nikada ne bismo izgurali projekat Beograd na vodi", poručio je Vučić.

Govoreći o Beogradu na Vodi, predsednik je istakao da je to vizija koju je imao još 2004. godine.

On se osvrnuo i na krizu u Ukrajini navodeći da neće da vrati orden koji je dobio od ove zemlje jer je ponosan na njega.

Naglasio je da situacija nije jednostavna kada je u pitanju ova kriza, ali da će se Srbija potruditi da o svemu vodi računa. 

Na pitanje voditelja da li bi više voleo da Fudbalski klub Cvena Zvezda ponovo bude prvak Evrope ili da on pobedi u prvom kugu predsedničkih izbora, Vučić je rekao da je ovo drugo za nijansu realnije. 

" Verovatno bih više strasti i radosti pokazao kada je u pitanju pobeda Zvezde", kazao je predsednik.

Preneo je i da njegov radni dan traje često 15 do 16 sati, ali obično 11 sati.

"Volim da radim, čovek živi za to da radi“, podvukao je Vučić.

Otkrio je da ne voli formalne i birokratske stvari, koje su za njega noćna mora, kao primanje akrditiva ambasadora.