Vučić: Nedopustivi napadi na srpske svetinje na Kosovu

Vučić o SPC na Kosovu
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ugrožavanje verskih objekata na Kosovu apsolutno nedopustivo, kao i da albansko društvo na Kosovu podstiče takvo ponašanje prema Srbima umesto da javno kritikuje, prenosi Tanjug.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su juče ispisani grafiti u Prilepcu, rodnom mestu kneza Lazara na srpskim svetinjama, iako je Unesko doneo odluku da su srpske svetinje ugrožene i da je potrebna međunarodna zaštita, Vučić je rekao da su verski objekati i u prethodnom periodu bili ugrožavani na Kosovu i da je Unesko upravo zato i doneo tu odluku.

"Ali, kada imate durštvo u kome se takvo ponašanje prema Srbima podstiče, a ne javno kritikuje, onda je logično da se sa tim suočavamo na dnevnom nivou", naveo je Vučić.

Na pitanje kako ćemo sačuvati Trepču koju Priština smatra svojom imovinom, Vučić je rekao da bi lagao kada bi rekao da će biti lako.

"Znaju Srbi na KiM da će biti teško i svaka bitka za fizičko očuvanje Valača i Gazivoda, i metalurškog i rudarskog dela Trepče, kao i malih rudnika posebno u opštini Leposavić. Neće biti jednostavno, niti lako, ali borićemo se, jer alternativu u toj borbi nemamo. Oni znaju da je Srbija uz njih i da ćemo ih pomagati na sve načine", poručio je Vučić.

Ja
06. Avgust 2021.
Nigde u svetu nema takvog slucaja takvog zlocina kao sto je dozvoljeno na kosovu i metohiju svakoga
silnog zla lazi korupcije krimina lazi droge ubice lopove svakoga zla sto postoji tamo svega ima najgore i najgore zasto to niko ne spreci sve te njihove lazi decenijama !