U Prilepcu kod Raniluga, rodnom mestu kneza Lazara, ispisani grafiti "UČK"

UČK grafit - Prilepac
Izvor: Kosovo Online

U mestu Prilepac u opštini Ranilug ispisani su grafiti sa simbolima OVK, potvrdio je za Kosovo online gradonačelnik te opštine Vladica Aritonivić.

Prilepac je poznat po tome što je tu rođen srpski knez Lazar Hrebeljanović, koji je predsodio srpsku vojsku u Kosovskom boju.

Nepoznate osobe ispisale su grafite "UČK", "Kosovo je Albanija" i "Adem Jašari", na mestu koje vodi ka spomen ploči knezu Lazaru, koja je nekoliko puta lomljena.

Kako navodi Aritonović slučaj je prijavljen policiji.

"Mi smo prijavili policiji i oni su nas obavestili da će otvoriti slučaj i preduzeti mere radi pronalaženja počinilaca", rekao je Aritonović.

Aritonović ističe da Srbi obilaze to mesto svake godine na Vidovdan.

"Mesto u kom je rođen knez Lazar Srbi posećuju svake godine na praznik Vidovdan 28. juna, tu se nalazila i ploča koja je više puta lomljena pa smo odlučili da je ne postavljamo već da je svako godine nosimo na dan obeležavanja i ponovo vražamo kako vandali ne bi skrnavili spomen obeležje", kaže Aritonović.

U mešovitoj opštini Ranilug živi više od 5.500 stanovnika i do sada nije bilo međuetničkih incidenata i međuljudski odnosi su dobri prema rečima Aritonovića, koji je uz osudu događaja dodao i da se nada da se ovakve stvari u budućnosti neće ponavljati.

Miodrag iz Peći
05. Avgust 2021.
Kao psi "Obeležaju" "Svoju" teritoriju. Mi Lazara, Stefana, cara Dušana, Đurađa i njihove zadužbine a oni UQK kojoj se sudi u Hagu, Jašaroija koji je žrtvovao celu svoju porodicu i u ženine dimije pokušao da pobegne...
Aki
05. Avgust 2021.
Vidis da ih ni Albanija nece!
Mili
06. Avgust 2021.
To nije pisano Albanskom rukom jer nema UQK.To samo neko koji nema ni osnovne skole moze tako pisati ili neko kome Albanski nije maternji.
UÇK je pravilno a to i predskolska deca znaju.
A vredjanje civilni zrtava ko sto ovaj pecanac radi je jos veci zlocin.I nije Adem nigde pobegao a u 'dimije" jos manje.Postoje islike toga mozes i da ih nadjes.Njemu posmrtno mu je brada obrijana da bi se izvrsila identifikacija po licnoj karti.
Ovakvi stavovi i izjave samo doliju ulje u vatri.Nama to ne odgovara a ako vam je toliko stalo do toga samo napred.