Vučić o Grenelu: Što napadate baš onog ko nas brani

Aleksandar Vučić
Izvor: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na medijske napade na bivšeg specijalnog izaslanika SAD za dijalog Ričarda Grenela, u kojima je nazvan remetilačkim faktorom zbog kritika kosovskog premijera Aljbina Kurtija, upitavši zašto se napada baš onaj koji nije protiv Srba.

On je kazao da u srpskom narodu postoje ljudi kojima su dobri samo oni koji govore protiv Srbije, protiv njenog rukovodstva.

"Grenel je jedan od retkih koji ima pošten pristup i hrabar je koji sme da izađe i kaže šta misli i šta se stvarno događa. Pa što vam on smeta. Evo milion onih koji nema šta nisu našli protiv Srba, a vi ste našli baš onog jedinog koji nekaže ništa protiv Srba, ponekad i u korist Srba . Baš njega da napadate, nepogrešivo. Što to radite ljudi", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Grenel danas predstavlja pola Amerike.

"Prvi put se u nekim emisijama u Americi čuje da nismo mi krivi , zato što on to govori. Što to sebi radimo, što smo toliko odvratni prema svojoj zemlji. To je kao priča o prajdu, ćutite više i jedni i drugi i prestanite da se prepirete i jedni i drugi. Nikome nećemo dozvoliti da dira homoseksualce u ovoj zemlji, zaštitićemo ih, ali da li će prajda biti otom-potom, govorićemo kada za to dođe vreme", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će govoriti na posebnoj sednici o KiM u Skupštini Srbije on je kazao da je spreman za to, ali da zna u šta će se to pretvoriti.

"Spreman sad da odem u parlament u prvoj polovini septembra i mislim da ćemo tada sve i moći da govorimo i o nekim drugim zaključcima. U krajnjem slučaju to je moja obaveza da odgovorim i na sve neistine i paušalne ocene i procene i spreman sam da odem u Skupštinu", rekao je Vučić.