Vučić o Rezoluciji o Srebrenici: Iznenađujuće da je Podgorica bila brža od Prištine

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je i sam upozorio da će nakon što je rezolucija o Srebrenici usvojena u Crnoj Gori, krenuti poplava takvih rezolucija i pritisaka da su Srbi ti koji su počinili genocid.

"Iznenađujuće mi je da je Podgorica bila revnosnija od Prištine", prokomentarisao je on informaciju da se u kosovskoj skupštini danas raspravlja o rezoluciji o Srebrenici i dodao da postoje mnogi u Srbiji koji bi želeli da je Beograd pretekao Podgoricu u tome, ali da takvi "srećom nisu na vlasti".

Vučić je podsetio da je upozorio da će krenuti poplava istih rezolucija u svim parlamentima u okruženju, da će svi želeti jasno da se izjasne i izraze da su Srbi počinili genocid i pokažu svoje orpedeljenje "tobože za dobrosusedske odnose", ali da time pre svega zadaju udarac Srbiji.

On je ipak izrazio uverenje da će negde moći da se izbegne usvajanje sličnih dokumenata zbog dobrih odnosa.

„Nažalost u istoriji će ostati da je Podgorica pretekla Prištinu“, istakao je Vučić.

Povodom posete nekadašnjeg glavnokomandujućeg NATO, tokom bombardovanja SRJ, Veslija Klarka, Prištini, predsednik Srbije je kratko rekao: “Dolazak Klarka ne komentarišem.”

“Oni tamo imaju faktičku vlast na terenu i šikaniraju Srbe svakog dana, ali ako mi kažete da će da naprave neku silnu vojsku, koja bi mogla da ugrozi Srbiju, postoje precizne matematičke računice, nemam straha“, naveo je on, dodajući da osim ljudskih resursa "nemaju baš ništa".

„Nemam strah po tom pitanju, ali me brine, jer bilo kakav problem da se dogodi to će biti problem za nas jer, najbrže napredujemo i problem bi uticao na investitore. Više od 60 odsto direktnih stranih investicija završava u centralnoj Srbiji“, podsetio je on dodajući da je to ključno za nas.

On je izjavio I da je zahvalan Metjuu Palmeru i zvaničnicima ambasade SAD što u Prištini insistiraju na formiranju ZSO.

“Nisam siguran da će to neko hteti da čuje u Prištini. To njih ne zanima", rekao je Vučić.

Moi
07. Jul 2021.
Bravo kbs
Gringo
07. Jul 2021.
Bravo Srbija
Rados
07. Jul 2021.
Ziveo Vucko najaci lider u Balkanu
Grk
07. Jul 2021.
Zivela Srpska vojska najaca sila na Balkanu
Miodrag iz Peći
07. Jul 2021.
Zašto Srpska Lista nije stavila veto?