Rezolucijom o Srebrenici biće zabranjeno negiranje genocida

Skupština Kosova
Izvor: Kosovo Online

Na današnjoj sednici kosovske Skupštine jedna od tačaka dnevnog reda je Nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U nacrtu piše da se oštro osuđuje genocid srpskog režima u Srebrenici nad bošnjačkim narodom i sva kršenja ljudskih prava.

Konstatuje se da je od strane srpskih snaga VRS nekoliko dana vršen masakr u Srebrenici i okolini kada je nastradalo više od 8.000 žena, muškaraca i dece.

Ovom rezolucijom izražava se saosećanje i duboka tuga zbog nevinih žrtava i izražava saučešće porodicama.
Najoštrije će biti osuđeno svako javno i namerno negiranje genocida u Srebrenici, s ciljem ocrnjivanja žrtava i prikrivanja motiva počinjenih zločina.

Poziva se Vlada i ostale državne institucije da 11. jul proglase Danom sećanja na genocid u Srebrenici. Takođe je upućen poziv državama da ulože dodatne napore da privedu pravdi sve one koji su odgovorni za planiranje i činjenje genocida u Srebrenici.
 

 

Lii
07. Jul 2021.
Bravo republika Kosova
gog
07. Jul 2021.
A vase zlocine koce da osudi.Niko
Vi stitite svoje zlocince nikog niste osudili videcemo sta ce uraditi Haski sud koga i koliko pripadnika OVK bice osudjeno.Kosovo treba da usvoji rezoluciji za pocinjenje zlocine masakar i vadjenje organa u Zutoj kuci u Albaniji gde ubijeno i zaklano preko 300 Srba Roma i ostali
To je genocid koji se desio u drugoj drzavi Albaniji i uz njihov bogoslov.A da niko nije osudjen ni jedno lice.
Zib
07. Jul 2021.
Stiji sve dokumentovano, nek pokrenu tuzbu prvo protiv srbije za genocid, ceka ih pakao tek onda nema nista od priznanja, ne.oze u ime teroristicke organizacije da podnese tuzbu niko pa ni oni, to ce biti kamen o koji ce da slome obe noge, mora se i sah malo zaigrati nisu nasi glupi sto cute o svemu, polako sad tiha reka breg roni.