Vučić: Obeležavamo stradanje srpskog naroda

Polaganje venaca na spomen obeležje na Petrovačkoj cesti
Izvor: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je važno da se na današnji dan nalazi na mestu gde je poginulo 10 ljudi, od čega četvoro dece, prenosi RTV.

On je to rekao uoči polaganja venaca na spomen obeležje na Petrovačkoj cesti, a na konstataciju novinara da je prvi predsednik koji je došao na to mesto.

Vučić je rekao da mu je drago što je u saradnji sa predsednikom Republike Srpske na tom mestu postavljen krst kako bi se označilo stradanje srpskog naroda.

"Ovde se obeležava stradanje našeg naroda", rekao je on.

Dodao je da kada se pogledaju brojevi onih koji su otišli, jasno je da se radi o sistematskom proterivanju srpskog naroda.

"Ovo je poseban zločin", rekao je Vučić.

Kako je dodao, niko 25 ili 26 godina nije hteo da podigne optužnicu, a kada je on to uradio, postao je najgori rušitelj mira i stabilnosti u regionu.

"Jer nisam hteo, jer Srbija nije htela da dozvoli da ubijanje dece prođe nekažnjeno. Mislim da je ovo važno", rekao je Vučić.

Venac na spomen obeležje na Petrovačkoj cesti položio je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a polaganju venaca u znak sećanja na stradale prisustvovali su i episkop bihaćko-petrovački Sergije sa sveštenstvom.

Hrvatska avijacija je pre 28 godina u akciji "Oluja" bombardovala srpske izbeglicke kolone na putu u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca.

Stradalo je desetoro ljudi među kojima četvoro dece, devojka od 20 godina, ranjeno je preko pedeset civila, takođe mnoštvo dece.