Vučić odgovorio premijeru Australije: Zašto se iživljavate nad Novakom, jel vam to potrebno da dobijete tamo neke izbore?

Aleksandar Vučić
Izvor: Printskrin/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je javno pružio podršku Novaku Đokoviću, ali i odgovorio premijeru Australije Morisonu koji se oglasio "pozdravivši odluku o oduzimanju vize najbolje svetskom teniseru".

Vučić je u video poruci na Instagamu naveo da su napadi na Đokovića dostigli takve razmere da je "nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem samo šta mislim, već i šta je naš odgovor Australiji"

"Poštovani građani Srbije suočili sa mnogo problema i pritiscima u regionu i iz celog sveta, ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspeli da je naše srce, ponos i dostojanstvo. Ovo govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje bilo kakvih političkih poena, jer nikada se nisam kitio tuđim perjem, ali napadi na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, na Srbina, građanina ove zemlje iz nama nepoznatih razloga dostigli te razmere, da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem samo šta mislim, već i šta je naš odgovor Australiji. Verovatno ne bih ni reč rekao da posle ponovljene odluke australijskih vlasti da se uskrati viza Novaku Đokoviću, da se nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku ukidanja vize najboljeg svetskog tenisera, Srbina Novaka Đokovića", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je istakao i da je začuđen, "pre svega zbog činjenice da prvo takve odluke donose izvršni organi vlasti, a posle pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti".

"Neretko nam drže pridike o tome šta je vladavima prava. Možete li da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništi odluke sudija. Ja bih se ovde vratio na moralno pitanje. Ako ste hteli Novaku da zabranite da po deseti put osvoji titulu, zašto mu odmah niste rekli da je nemoguće da dobije vizu za vašu zemlju i zašto ga niste vratili odmah. Zašto ga maltretirate i zašto se iživljavate ne samo nad njima, već i nad njegovom porodicom i celom jedno nacijom, slobodarskom i ponositom. Jel vam to potrebno da biste dobili neke izbore, da bi se dodvorili svojoj javnosti. Pojavio se jedan predsednik iz male zemlje koji to sme da kaže premijeru jedne velike zemlje. Znate zašto smem? Jer govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu. Mi ćemo se boriti za Novaka Đoković i to što ćete ga maltretirati dan, dva, pet, manje ili više neće promeniti sud našeg naroda o narodu u Australiji kojeg izuzetno cenimo, ali ni o Novaku Đokoviću".

Tu se predsednik Srbije nije zaustavio:

"Vi možete pisati stotine i hiljade tekstova najgorih mogućih o njemu, ali on će ostati najbolji teniser svih vremena i uvek će biti u našim srcima. A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne Novaku Đokoviću, nego bilo kojem običnom čoveku i vašeg i našeg ponositog naroda. Srbija će biti uz Novaka i Srbija će umeti da vam odgovori mnogo lepše se ponašajući nego što se vi ponašali prema Novaku Đokoviću. Poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne zemlje. Živela Srbija! Novače, mi smo uz tebe!"