Vučić: Prethodni dani teži nego u Briselu 2013. godine

<blockquote class="instagram-media" data-instgrm-captioned data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/CaZ62UUMgKN/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading" data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"><div style="padding:16px;"> <a href="https://www.instagram.com/p
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da su prethodni dani bili prava "noćna mora" za njega zbog svih laži koje su izrečene na račun Srbije, i da ovako teško nije bilo ni u Briselu, prenose Novosti.

"Čak ni u Briselu 2013. godine, kada je bilo veoma, veoma teško, nije bilo kao sada", kazao je on.

Predsednik Vučić je istakao da je histerija prema Srbiji posebno vidljiva proteklih dana.

"Tu histeriju protiv naše zemlje mogli ste da vidite i juče, izmišljenom avionu sa Patruševim, vešću da ne podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine. Situacija je užasno teška. Mislim da je to Laušević nekada rekao "Godina prođe, dan nikad". Ostario sam u prethodna tri dana, kao u prethodnih deset godina", istakao je Vučić.

Predsednik se još jednom osvrnuo na "hibridni rat protiv Srbije".

"Stvarno mislite da se svi raduju uspehu Srbije. Srbija dvostruko se brže razvija, jača vojsku. Njima fokus uopšte nije na Ukrajini, ona im je usputna, koriste je kao povod napada na Srbiju. Mislite da će da nam čestitaju što imamo Кlinički centar bolji nego Zagreb i Ljubljana. Sa tim lažima za avion sa Petruševim, onda kažu ja sam rekao da je to neproverena informacija. Svaka laž protiv Srbije im je dozvoljena. Srbija je naučila da je gazite. Srbija je za poštovanje međunarodnog prava i poštuje teritorijalni integritet, Srbija je to osetila", kazao je Vučić.