Vučić sumirao prethodnu nedelju: Srbija svoje žrtve ne zaboravlja

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sumirajući prethodnu radnu nedelju, naveo je da Srbija svoje žrtve ne zaboravlja i da su životi nastradalih tokom bombardovanja utkani u kamen budućnosti Srbije.

"Ovu nedelju obeležila je godišnjica jednog od najstrašnijih događaja u Evropi i savremenom svetu – godišnjica agresije na suverenu zemlju, na naše ljude i decu, godišnjica velikog stradanja koje nikada nećemo zaboraviti", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" u rekapitulaciji prošle nedelje.

Kako je dodao, Srbiju su pokušali da ugase, ali nikada nisu uspeli.

"Prošlo je 25 godina i još se ne damo, još ne pristajemo na komadanje Srbije. Ima jedan mali narod u Evropi koji se i dalje ponosno i dostojanstveno drži, koji ne pristaje na naređenja i okupacije. Mi naše žrtve ne zaboravljamo. Njihovi životi su utkani u kamen budućnosti Srbije. Bez njih nismo ništa i to nikada ne smemo da zaboravimo. Živeće Srbija", poručio je Vučić.

Tokom prethodne sedmice predsednik je učestvovao i na prvom samitu nuklearne energije u okviru kojeg je razgovarao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, francuskim predsednikom Emanuleom Makronom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, poljskim premijerom Donaldom Tuskom.

Takođe, u toku prošle nedelje, održana je i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost nakon terorističkog napada u Moskvi kojom je predsedavao Vučić koji je obišao i fabriku "Borbeni složeni sistemi u Pljakovu" kod Kuršumlije.

Vučić se sastao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem, kao i sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandar Bocan - Harčenkom, a primio je i predstavnike romske zajednice.