Vučić: Prisustvo na konferenciji u Dohi od velikog značaja za Srbiju

Vučić
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je prisustvo na konferenciji u Dohi od ogromnog značaja za Srbiju i to, kako navodi, ne samo zbog tema o kojima se govori na konferenciji, već i zbog važnih susreta sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je razgovarao o mnogim bitnim temama.

Vučić je na Instagramu naveo da je imao izuzetno važan sastanak sa predsednikom Maldiva Ibrahimom Mohamedom Solihom, kojeg je, kako dodaje, detaljnije upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana.

"Saglasili smo se da su očuvanje mira i stabilnosti, kao i poštovanje međunarodnog prava, jedini pravi put za rešavanje svih izazova i otvorenih pitanja. Govorili smo i o ekonomskoj saradnji za koju itekako ima prostora, a dogovorili smo i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou", naveo je Vučić.

Vučić se u Dohi sastao i sa predsednikom Palestine Muhamedom Abasom i premijerkom Bangladeša Hasinom Vazed.

"Imao sam i više nego srdačan susret sa prijateljem Mahmudom Abasom, predsednikom Države Palestine, sa kojim sam razgovarao o aktuelnim globalnim kretanjima i pitanjima od interesa za sve zemlje, a sa posebnim zadovoljstvom pozdravio sam predsednicu Vlade Narodne Republike Bangladeš, šeiku Hasinu Vazed, izuzetno hrabru ženu koja se na svim forumima energično bori za boljitak svoje zemlje", naveo je Vučić.