Vučić sa novim ambasadorom Sirije: Hvala na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Aleksandar Vučić i Basem Džaman Aga
Izvor: Predsedništvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sirijske Arapske Republike Basema Džamana Age i tom prilikom zahvalio Siriji na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije.

Poželevši srdačnu dobrodošlicu i uspešan rad novom ambasadoru, Vučić je ukazao da će Srbija uvek da bude na strani međunarodnog prava koje podrazumeva poštovanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih zemalja članica UN.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Aga su konstatovali da su veze dveju zemalja zasnovane na prijateljstvu koje datira iz vremena SFRJ i zajedničkog angažmana u Pokretu nesvrstanih zemalja, ali i da ima prostora za jačanje bilateralnih odnosa.

Vučić je zahvalio Siriji na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, ukazavši da će naša zemlja uvek da bude na strani međunarodnog prava koje podrazumeva poštovanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih zemalja članica UN.

On je izrazio nadu da će Sirija prevazići teškoće na osnovu rešenja koje je u skladu sa aspiracijama sirijskog naroda i krenuti putem oporavka.

Ambasador Aga je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što započinje diplomatski rad u Beogradu.