Vučić sa srpskom decom iz regiona: Srbi su jedan narod ma gde živeli

Vučić sa decom iz regiona
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu iz regiona - BiH, Hrvatske, Slovenije, koja borave u Beogradu, a kojima je poručio da uvek znaju da su Srbi jedan narod ma gde živeli i da je za Srbe najvažnije da čuvaju svoj jezik, pismo, kulturu, da brinu jedni o drugima bez obzira sa koje strane Drine i Dunava žive i da zajedno grade budućnost.

 Vučić pozdravio decu, vaspitače, nastavnike i zahvalio im što su u Predsedništvu Srbije.

"Ovo je vaša kuća, niste gosti, ovde ste svoji na svome, ovo je vaša zemlja", poručio je Vučić deci iz Vukovara, Trpinje, Negoslavca, Drvara, Kopra... 

Zamolio ih je da se igraju, uče, ali i da nauče ćirilično pismo i da vole svoju Srbiju.

"Gledaćemo da pomognemo koliko možemo, da budemo uz vas onoliko koliko su vaši roditelji uz svoju Srbiju, a ne možemo da zamislimo veću ljubav. Nikada oni u Srbiji ne mogu da razumeju koliko je Srbija voljena od onih sa druge strane Drine i Dunava", kazao je.

Izrazio je beskrajnu sreću što su danas prisutni tu i upitao ih šta im se najviše svidelo u Beogradu, da li Hram Svetog Save, Narodni muzej...

"Hram je stvarno prelep, verovatno najlepši i to ne samo pravoslavni, ali sa mozaikom je svakako najlepši pravoslavni Hram", kazao je Vučić i pozvao ih da uvek i što češće dolaze u Beogra.

Kako je naveo, sledeći put ću i on možda da krene sa njima na neku turu, možda Beograd na vodi, da im objasni kako je bilo pre nego što je sređeno.

"Ali, imali smo snove, velike snove, možda ćete i vi jednog dana da gradite Srbiju. Mnogo vas volimo, ovde ste domaćini koliko i mi, hvala vam i dobrodošli u svoju kuću", kazao je Vučić.

Tara Sekulić iz Hrvatske prenela je tople pozdrave iz regiona.

"Naš narod kulturu, jezik i zemlju nosi u mislima i srcu. Osećamo ovde svakog trenutka da smo među svojima, voleli bismo da Vas ugostimo u selima i gradovima odakle dolazimo, imali bismo da Vam pokažemo srpsku kulturu. Hvala Srbiji na svemu", navela je Tara.

Dušica Runić, načelnica opštine Drvar, kazala je novinarima da svi oni koji žive zapadno od Drine, Beograd i Srbiju doživljavaju kao svoju kuću.

"Drago mi je što mogu da učestvujem u ovom programu, na taj način doprinosimo da najmlađi sutra ove krajeve dožive kao svoju kuću jer mi koji živimo van Srbije, doživljavamo Srbiju kao drugu kuću i majku svim Srbima", kazala je Runić.

Kako je navela, briga o Srbima iz regiona je unapređena od kada je Vučić predsednik koji je, podseća, dva puta bio u Drvaru.

Uz pomoć Srbije, kako kaže, uspeli su da reše probleme koje su možda nekome mali, ali za njih ogromni.

Devojčica Milica Sabljić iz Drvara kazala je da joj se najviše dopao Beograd na vodi i Hram Svetog Save.

"Volim da dolazim, bilo mi je lepo", kazala je i navela da će opet doći.