Vučić: Sad će svi da demantuju, ali mislim da je "non pejper" o Kosovu pravila fantastično pametna žena

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je "non pejper" o Kosovu i Metohiji, koji je objavila prištinska Koha, smislio neko mnogo pametniji i lukaviji od njega.

Dodao je da je to neko ko je upućen u odnose na Balkanu, te da su "umreženi interesi" i Srbije i Albanaca.

"Noćas sam u pola dva to čitao kad sam se vratio iz Brisela, taj "non pejper" je sastavljao neko ko je mnogo pametan, mnogo pametniji od mene, mnogo lukaviji. Vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao ovaj drugi "non pejper" nego prvi", rekao je on.

Dodao je da je taj papir smišljao neko ko je mnogo pametan.

"Jedna ključna stvar je u tom papiru - to je priznanje nezavisnog Kosova koje je užasno. Evo vam 90 odsto stvari koje su manje važne, ali ono najvažnije ide nama", rekao je Vučić.

Kako je kazao, oko 50 ljudi u svetu se bavi pitanjem Kosova i sumnja na jednu osobu.

"Reč je o fantastično pametnoj ženi, jer smatram da niko drugi ne bi mogao da to sastavi i napravi", rekao je Vučić i dodao da će se politički motivi tek raspravljati.

Kazao je da će stručnjaci iz celog sveta "potrčati da kažu 'ne' i 'da".

Predsednik Vučić je naveo da pored njega samo još jedna osoba iz Prištine upućena o kome je reč i ko je mogao sve različite zahteve Prištine i Beograda da umreži.

"Nas dvoje smo u svemu od početka, i znam ko je mogao da umrezi sve različite zahteve", naveo je .

On je najavio da Srbiji predstoji težak period pregovaranja, da dijalog počinje 11. maja i da se ništa od naroda neće kriti prilikom razgvora i nastojanju da se postigne kompromis.

Podsetimo, prištinska Koha pod oznakom "ekskluzivno" objavila je vest da je došla u posed dokumenta, tzv. "non pejpera" o promeni granica na Balkanu.

Taj prištinski list tvrdi da su famozni dokument o kom bruji region, ali i Zapad, sastavile Francuska i Nemačka i da je namenjen nastavku dijaloga Beograda i Prištine i koji predviđa okvir za dalje pregovore.

Agron
28. April 2021.
Angela Merkel nije mozda toliko pametna ali je mocna, drska i najvaznija licnost EU.
Ako ona kaze da treba na taj nacin da se resi pitanje Kosova ondace to u najvecoj meri i biti tako.