Vučić: Smeju li tako da govore neki drugi u Prištini i Tirani, kao Šaip Kamberi u Beogradu

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je srećan što u Srbiji neko, posebno Albanci, mogu da govore o totalitarnom sistemu Srbije, i položaju zajednica, ukazujući da tako nešto nije moguće na nekim drugim teritorijama, prenosi Tanjug.

Vučić je, zamoljen da prokomentariše izlaganje poslanika Šaipa Kamberija u Narodnoj skupštini, koji je govorio da je vlast totalitarna, da su manjine ugrožene, i da manjine nisu dobile nijedno ministarsko mesto, kazao da se čini, kada o tome govori pred milionskim auditorijumom kontradikcija.

"Upitao bih smeju li tako da govore neki drugi i u Prištini i Tirani ili na nekom drugom mestu tako", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je Kamberi u pravu da nisu dobili ministarsko mesto, rekavši da im je ponuđeno mesto zamenika ministra.

Kao da je neko znao unapred šta neko misli o Srbiji, pa nije dao da zauzme ministarsko mesto neko ko tako lepo govori o našoj zemlji, konstatovao je Vučić.

Istakao je da o ugroženosti manjinskih zajednica govori čovek koji je iz vlasti u Bujanovcu izbacio 42 odsto Srba, a traži ministarsko mesto sa 0,5 odsto glasova, a onima koji imaju 42 odsto ne daje pravo da učestvuju u vlasti.

Izrazio je zadovoljstvo i ponos što je u demokratskoj Srbiji moguće da neko izgovori te reči i da mu bude samo odgovoreno u skladu sa demokratskim pravilima.

"Još će morati Ibrom i Sitnicom da protekne mnogo vode da tako nešto postane moguće na nekoj drugoj teritoriji", dodao je Vučić.