Vučić: Srpski narod neće zaboraviti reči Zemana o Kosovu, ostale su u srcima naših građana

Vučić i Zeman
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je nakon susreta predsednikom Češke Milošem Zemanom, koji boravi u zvaničoj poseti Beogradu, da srpski narod nikada neće da zaboravi Zemaove reči o Kosovu.

"Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju Miloše, dobio sam tu priliku i čast, da ga oslovim imenom i to govori o iskrenom prijateljstvu naših zemalja. u prethodnih 10 godina, 2,8 puta je uvećana trgovinska razmena između naših zemalja, 1,700.000 miliona evra ona je iznosila u 2022. godini. U političkom smislu, ja sam posebno srećan. To što je on rekao o Kosovu, ostalo je u srcima naših građana", rekao je Vučić.

Vučić je dodao je Zeman pokazao hrabrost kakvu niko nije i da srpski narod nikada neće zaboraviti to što je Zeman rekao. Predsednik Srbija naglasio je i da ima mnogo projekata na kojima Češka i Srbija rade.

"Češka kuća je mesto koje će biti važno u našim odnosima. Postoje i fabrike koje žele dodatna ulaganja u našu namensku industriju. Mir više ne sme nigde da se pomene. Pošto je to tako, a ja moram da brinem o namenskoj industriji. Mi ne prodajemo oružje ni Rusiji, ni Ukrajini, ali hoćemo drugima. Sarađujemo i radićemo dosta po pitanju saobraćaja. Razgovarali smo i o situaciji o Ukrajini, saglasni smo u tome, poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine. Srbija je jedina koja nije uvela sankcije Rusiji. Mi smo imali iskustva sa sankcijama i znamo da nikome dobro nisu doneli", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije poželeo je Zemanu da dugo ostane u političkom životu.

"Želim Zemanu dobro zdravlje, čestitam novoizabranom predsedniku Češke. Sve što radite, Srbija nikada neće zaboraviti. Retko imate prilike da razgovarate sa čovekom takvih intelektuanih kapaciteta, kao što je Zeman. Ovde ćete uvek biti poštovani, imao sam privilegiju da više puta sa vama razgovaram, i da jedni drugog zovemo prijatelji", naglasio je Vučić.

Vučić je Zemana prethodno svečano dočekao ispred Palate Srbija, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije.