Vučić: U ovom trenutku ne vidim smisao dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Izvor: RTS

Srbija uvek mora da bude spremna da razgovara i da ide na dijalog, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je naveo i da u ovom trenutku ne vidi smisao dijaloga, prenosi Tanjug.

Odgovarajući na pitanje da li bi bio spreman da nastavi razgovore posle ovakvih poteza Prištine, Vučić kaže da Srbija uvek mora da bude spremna da razgovara, i da u najtežim uslovima i u najtežim okolnostima mora da bude spremna na razgovore i dijalog.

"Smisao dijaloga u ovom trenutku ne vidim. Ne vidim zato što neko nije objasnio čoveku da ono što, kako mi kažemo entitet ili pokrajina, oni kažu zemlja ili država, potpiše da to mora da se poštujete. To ima snagu međunarodno pravnog sporazuma koje je potpisan pod pokroviteljstvom EU", rekao je Vučić i dodao kako prištinska strana, kaže da "to nije bilo legitimno rukovodstvo u Prištini".

"Vi to mrtvi ozbiljni morate da slušate...Neko vam kaže ono što mi se ne sviđa to neću da sprovedem u delo, a ono što mi se sviđa to ću da provodim na silu i to pogrešno tumačeći. Ili kako ja hoću. Ako neko to može da mi objasni kako je moguće i gde je tu bilo kakva pravda i logika, voleo bih da čujem", rekao je Vučić.