Vučić u Tirani sa premijerima Italije i Belgije o evropskom putu Srbije

Aleksandar Vučić
Izvor: Printscreen, Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na marginama Samita u Tirani sa predsednicom Vlade Italije Đorđom Meloni i tom prilikom naglasio da bi održavanje Četvrte zajedničke sednice dveju vlada predstavljalo odličan kontinuitet bliske saradnje kao i dodatni podstrek unapređenju sveobuhvatnih odnosa.

“Čestitao sam Đorđi Meloni na izbornoj pobedi i preuzimanju odgovorne dužnosti i iskoristio priliku da je pozovem da poseti Srbiju. Naglasio sam i da bi održavanje Četvrte zajedničke sednice dveju vlada predstavljalo odličan kontinuitet bliske saradnje naših zemalja, kao i dodatni podstrek unapređenju sveobuhvatnih odnosa”, naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Dodao je da Srbija ceni partnerstvo sa Italijom i njenu snažnu podršku evropskom putu kao i zemljama Zapadnog Balkana.

“Saglasili smo se da je integracija regiona od velikog značaja za očuvanje mira, ali i za ekonomski napredak ovog dela Evrope”, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije se u Tirani sreo i sa predsednikom Vlade Belgije Aleksandrom De Kroom sa kojim je razgovarao o svim pitanjima od značaja za jačanje bilateralne saradnje, ali i za mesto Srbije u evropskoj porodici.

“Iskren, koristan i direktan razgovor sa Aleksandrom De Kroom o svim pitanjima od značaja za jačanje bilateralne saradnje, ali i za mesto Srbije u evropskoj porodici”, naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.