Vučić u Tirani sa Ramom, Orbanom i Makronom o važnim temama

Vučić sa Orbanom i Makronom
Izvor: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je na marginama Samita EU-Zapadni Balkan u Tirani sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i premijerima Albanije i Mađarske Edijem Ramom i Viktorom Orbanom.

Vučić je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" naveo da je sa Ramom i Orbanom razgovarao o inicijativi "Otvoreni Balkan", zajedničkim planovima i projektima, globalnim kretanjima i o razvoju situacije u regionu.

"Sa prijateljem Edijem Ramom razgovarao sam o inicijativi Otvoreni Balkan i našim zajedničkim pitanjima", izjavio je Vučić.

Sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom Vučić je, kaže, odgovarao i o razvoju situacije u regionu.

"Odličan razgovor i sa prijateljem Viktorom Orbanom o zajedničkim planovima i projektima, globalnim kretanjima i o razvoju situacije u regionu, uz dogovor da se što pre ponovo sastanemo", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom sa kojim je razmenio mišljenja o aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu Srbije.

"Srdačan susret sa Emanuelom Makronom sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu naše zemlje. Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti, a ja sam ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja", naveo je Vučić.