Vučić: Važno je što Kosovo onlajn prenosi sve izjave političara sa Kosova

Aleksandar Vučić
Izvor: Prt. Scr.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je kao veoma važno to što portal Kosovo onlajn prenosi sve izjave političara sa Kosova.

"To je mnogo važno, da možemo u trenutku da vidimo to što izjavljuju, jer nažalost ne govorimo albanski", rekao je Vučić u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Kako je dodao, kosovski premijer Aljbin Kurti je večeras izgovorio ono što Albanci ponavljaju stalno o godišnjici referenduma iz 1991. godine.

"Poluizmišljenog referenduma, gde je po njihovom popisu, koji nikakve veze sa ozbiljnim organima i institucijama nije imao, 87 odsto Albanaca glasalo za Kosovo republiku, odnosno nezavisno Kosovo. I on se hvali time i govori da je to najviša vrednost, vrednost slobode. A na moje pitanje svima sa Zapada kako to Srbi iz Kosovskog Pomoravlja, sa severa Kosova ili iz Republike Srpske nemaju pravo na to, nema odgovora", istakao je Vučić.

Kako kaže, i ako bi Kurtija upitali, "kako to ti imaš pravo a Srbi nemaju pravo", odgovor bi bio: "Pa eto može mi se".

 

Miodrag iz Peći
27. Septembar 2021.
Pa predsedniče em mi je milo i drago što pratiš Kosovo onlajn a još više ako pratiš i naše komentare. Verujte mi da mi komentatori i Srbi i Albanci smo ponekad dalekovidiji od vas političara. I oredlozi i kritike su ne uvek ali pi nekada na mestu. Eto, kokega pid nikim Zabeli Ks kaže da Kurtija uopšte ne intšresuje EU a pogotovo NATO čak i priznanje od strane Srbije već samo ujedinjenje sa Albanijom i to da Pijemont ne bude Albanija i Tirana već Kosovo i Priština. On je prvi orozvao Kurtija po Isu Boljetiniju a Edi Ramu po Esat-paši Toptaniju. Upravo danas je napisao da je Srpska Lista Ira.
Nije čudo predsedniče što svi ambasadori u Srbiji odlično govore i pišu srpski i svi Američki posrednici poput Palmera i sada "Petoktobarca" Eskobara i evropskog Lajčeka govore i pišu srpski. Ali, trebaju da uče albanski pa da vide kako albanski političari izvrću njihove reči kao danas Vjosa ili pre neko vreme Kurti sa Merkelkom, koja je zbog toga retuširala sve fotografije susreta sa njime i izbacila ga.
O mojim predlizima neću pisati jer znam da su došli do Vas.
Denni
13. Oktobar 2021.
Portal kosovonline radi i zivi na kosovo. moja poruka je da bude realan i realan.
,ato se pise nesto sto se nema dokaza !!
uhapseno je vise albanaca no srba za ekonomski kriminal ne za obicnu raju. raja brani kriminalce u mitrovicu !!?