Vučić: Vodi se opšta politička hajka protiv Ðokovića

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije fer što se protiv Novaka Ðokovića vodi opšta politička hajka, u kojoj učestvuju svi od australijskog premijera do svih ostalih, glumeći kako ista pravila važe za sve, prenosi Tanjug.

Vučić je istakao da je to besmisleno, pošto su više tenisera pustili u Australiju pod istim uslovima po kojim Ðokovića nisu.

Predsednik je tako odgovorio na pitanje Juronjuza šta je država uradila da pomogne Ðokoviću da prevaziđe situaciju u Australiji.

Kaže da ga je iznenadilo što ga to pita novinar sa televizije za koju je primetio da podržava Violu fon Kramon i njene ideje, od nezavisnosti Kosova do toga kako bi Srbiju i Srpsku trebalo kažnjavati.

"Video sam da je ona podržal akciju protiv Ðokovića, a siguran sam da će i vladika Grigorije i drugi to da podrže", primetio je Vučić.

Predsednik je naveo da je sinoć kasno prvi put razgovarao sa Novakom i drugi put rano jutros.

"Pošto je Nikola Selaković na teritoriji SAD, Vlada Marić (pomoćnik ministra ) je pozvao ambasadora Australije sinoć i jutros i u skladu sa dogovorima koje imamo, Ana Brnabić poziva upravo ženu iz Home Affairs-a u Australij( Ministarstvo unutrašnjih poslova)i moleći da se pre ponedeljka, pre konačne odluke australijskog suda, Ðokoviću dozvoli da bude umesto u ovom zloglasnom hotele, bude u kući koju iznajmljuje i u kojoj može da se kreće i bude pod nadozorom od 24 sata".

Vučić je istakao da je na svemu što je Novak tražio od svoje države u svakom trenutku i rađeno i da je to i obaveza države da štiti interese svojih građana.

"Sve što možemo da preduzimamo se radi, naše Ministarstvo spoljnih poslova i Brnabićeva očekuje razgovor sa šeficom Home Affairs koja treba tu odluku formalno da donese", naglasio je on.

Kaže da je to isto kao kada Alternativnu televiziju u BiH proglase za korupciju, dok su one koji kupuju fudbalske klubove u Premijer ligi od srpskih para leglo poštenja.

Svima je jasno o čemu se tu radi, naglasio je Vučić.

"Razgovarao sam sa ocem Novaka Ðokovića više puta, svi smo u kontaktu i ministar sporta, ali plašim se da će ta vrsta političkog iživljavanja da se nastavi nad Ðokovićem, da bi dokazali druge stvari. Kada nekoga ne mozete da pobedite onda se bavite ovakvim stvarima. Podseća li vas to na nešto - kada neko ne sme da se kandiduje ili ne sme da se takmiči", zapitao je Vučić.