Vučić: Zaštitićemo naš narod. Kako? Nadam se da nećete morati da vidite

Predsednik Srbije A. Vučić sa Srbima sa Kosova u Raški
Izvor: Instagram - buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u vezi sa napadom kosovske policije na Srbe juče na severu Kosova, istakao je danas da oklopne trupe KBS ne mogu po Rezoluciji 1244 da dolaze bez saglasnosti NATO i četiri gradonačelnika, prenosi B92.

"Ovo im je sedmi ili osmi veliki upad ne bi li pokazali silu. Sve što misle da mogu da urade, neka probaju, pa da vide kakva će da bude naša reakcija. Predaja nije opcija i na nama je da se borimo. Što se mene tiče, koliko god da nam je teško, znam šta nam je činiti. Zaštićemo naš narod. Tačka. Kako? Nadam se da nikada nećete morati da vidite", naveo je Vučić, tokom posete fabrike Brose u Pančevu.

Odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na Kosovu, Vućić je rekao da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će videti šta će se desiti.

"Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom”, rekao je Vučić.

Ukazao je da Kosovo nema pravo da ima svoju vojsku i da je drugi to što "izmišljaju Kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca". 

Što se tiče kosovskog premijera Aljbina Kurtija, Vučić je naglasio da zna šta su mu bile stvarne namere. Naveo je i da se ništa neće desiti na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti u Njujorku, jer Priština ima podršku velike petorke.

“Mi možemo da očekujemo podršku Kine i Rusije, ali to neće promeniti situaciju na terenu", naveo je Vučić.

Rados
14. Oktobar 2021.
Ako si toliko hrabar kazes imaju pidrsku velike petorke to svi znamo.Onda se ti.lepo povuci iz dijaloga sam vidis i Evropa vidi koja je garant tog sporazuma da od dogovora nema nista.Uslovi ih da Pristina da formira ZSO jer je garant potpisa EZ.Ako nece dividjenja Evropo mi smo za dijalog oni nece.I onda ponovo uspostavi paralelne strukture na Severu CZ naoruzana koja he postojala ali si ih ti rasformirao napravio su katastrofalnu gresku i sada sam vidis da su Srbi be zastite.sudstvo i policija i tuzilastvo da napuste Kosovske instutucije kao i prestavnici u vladi Kosova isto i deputeti u Skupstini Kosova.To mozes i onda traziti dijalog da se premesti u UN.
Ja
14. Oktobar 2021.
Nikakvu vojsku nemaju pravo imati to svi znaju i to se treba spreciti svega je illegalno siino lazno nepravedno sto godinama vidimo srbija treba i mora da se brani da
brani svoj narod i svoju zemlju to je njeno pravo na pravdi na slobodi to je zlo sila i nepravda sto se srbiji cini sto nemaju pravo niti imaju razloga godinama i do danas sto se i moze videti lazi imaju na gomile tako se to ne radi !!!
Ja
14. Oktobar 2021.
Nemaju pravo na vojsku ali provociraju to i sami znaju da se ta illegalna vojsku nesme i nemoze dozvoliti!!!
zabeli ks
14. Oktobar 2021.
Aha nemamo pravo na svoju vojsku! a kako zamišljavaš branitise granice Albanskoig Kosova bez vojske, od agrecije Srbije! ako iza te vojske stoji večinski narod onda je legalan.
Ja
14. Oktobar 2021.
Bila sam blokirana nisam mogla da pisem tek sad neznam zasto?!!
Rados
14. Oktobar 2021.
Za beli procitaj Briselski sporazum Kosovo nema pravo ma vojsku samo na KSB koje sluze za vanredne situacije poplavi pozari i slicno.Drug znas dobro da jedina vojska na Kosovo je Kfor .i da Ksb nemogu na Sever kao ni Rosu bez odobrenja Komandanta Kfora i uz dozvola 4 gradonacelnika sa Severa Kosova.Drugo citaj rezoluciju 1244SBUN i Kumanovski sporazum gde je dogovoreno izmedju Nato i Srpskih generala o povratku 1000Srpskih vojnika i policajaca na granicam Kosova i Metohije eto ti odgovor koce braniti granice Kosova.Jer to su granice Srbije a ne granice Kosova koje su zagarantovane poveljom UN.Ali viste silom uz pomoc Amerike i Nato pakta otcepili teritoriju jedne suverene drzave mimo i protiv medjunarodnog prava
I zato sada ima stalno preblema sa Srbijom
Jer je to njen teritorija.I bez priznanje Srbije Rusije i Kine Kosovo nikada nece postati punopravna clanica UN.
Martin
14. Oktobar 2021.
Policija Ne napada srbe nego kriminalce.