Vučić Srbima sa Kosova: Uz vas smo,budite trezveni

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima sa Kosova, nakon incidenata na severu, da će država šta god da se desi, biti uz svoj narod na Kosovu i da će podržati njihovu odluku, ali ih i zamolio da razmisle koliko je cena koju ćemo svi morati da platimo, prenosi Tanjug.

“Formulišite to kako hoćete, mi smo uz vas. Priština neće da ispuni sporazum, a ovde će za nas Briselski sporazum da bude spas. Nemojte da reagujete na nenasilje, ali ako krenu u nasije, vi zaštite narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu, kolika je cena koju ćemo svi morati da platimo i zašto je moja molba da to pokušamo da izbegnemo”, poručio je Vučić na sastanku sa Srbima sa Kosova u Raški.

Ali, ako Priština nastavi ovako, nećemo imati izbora, dodao je Vučić.

“Moja poruka njima je da ćemo čuvati mir, poštovaćemo sporazume. Molim NATO da obavlja svoj posao, molim ih. Molim Albance da ne pokušavaju nasiljem da uvode Srbe u red, a ako budu pokušali, misleći da su uz podršku stranih sila dovoljno snažni da to urade, i uprkos tome što će ceo svet tražiti moju glavu, odgovor moj će biti jasan - u toj borbi za zaštitu života naše dece na Kosovu i Metohiji, njihov opstanak, ne samo da ćemo da ih zaštitimo, već danas prvi put sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo da pobedimo u toj borbi”, rekao je predsednik Vučić.