Vujičić i Marić: Pokušaj hapšenja Radoičića je čista politička odmazda

Danijela Vujičić i Ljubomir Marić
Izvor: Kosovo Online

Narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije Danijela Vujičić i Ljubomir Marić izjavili su da pokušaj privođenja potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića, dovoljno govori o jasnoj nameri da se izbriše svaki oblik srpskog jedinstva na Кosovu.

"Povodom nastavka kontinuiranog napada na Srpsku listu od strane prištinskih institucija, želimo da ukažemo na, više nego jasan, cilj i namere nasilnog uklanjanja simbola političkog jedinstva srpskog naroda na КiM", navodi se u saopštenju narodnih poslanika.

Kako navode, informacija o ponovnom pokušaju privođenja potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića i to bez bilo kakvog pravnog osnova, dovoljno govori o sada jasnoj nameri da se izbriše svaki oblik srpskog jedinstva na Кosovu i Metohiji.

"Orkestrirana, očigledno dobro organizovana i sistemski podržana konstantna aktivnost koja ima za cilj zabranu života i opstanka legitimnih političkih predstavnika Srba na Кosovu i Metohiji, na prvom mestu Milana Radoičića kao očigledno prioritetno žigosanog od strane pojedinih centara moći u Prištini, sada je prešla u otvoreni progon na jednog čoveka sa ciljem trajnog rasformiravanja svakog otpora i obespraviljivanjem srpskog naroda  na Кosovu i Metohiji", istakli su Vujičić i Marić.

Oni smatraju da "pokušaj hapšenja potpredsednika Srpske liste ukazuje na čistu političku odmazdu koja se sprovodi kroz iskonstruisane krivično-pravne procese u kvazi sistemu koji funkcioniše po pravilu dvostrukih aršina".

Vujičić i Marić podsetili su na to da se, u poslednjih godinu dana, sve više povećava broj incidenata i napada na sve što ima srpski prizvuk ili simbol na Кosovu, što se, kako navode, "nažalost uvek u prošlosti dešavalo pred neki ozbiljniji incident usmeren ka proterivanju, zastrašivanju i progonu srpskog naroda na Кosovu".