Vujičić podržala Vučića i delegaciju Srbije pred sednicu GS UN o Rezoluciji o Srebrenici

Danijela Vujičić
Izvor: Privatna arhiva

Predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Danijela Vujičić uputila je podršku i zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskim diplomatama pred sutrašnju sednicu Generalne skupštine UN na kojoj će se glasati o rezoluciji o Srebrenici za, kako je navela, najveću i najsnažniju borbu za srpski slobodarski narod, za sve što čine i što su učinili.

"'Dan kada su Srbi ponovo na sudilištu te velike međunarodne scene, arena 'prava i pravde', da ne komentarišem pokretače rezolucije i njihova očekivanja da će sve glatko proći", navela je u pisanoj izjavi.

Kako je dodala, očigledno je da podignuta ili spuštena ruka, onih koji su uzeli ulogu imperatora u areni u kojoj će se gladijatori preglasavati "i nisu neki imperatori".

Da jesu, kako navodi, ne bi izmestili pitanje "genocidnosti srpske nacije" iz Saveta bezbednosti gde bi ih naravno dočekao veto.

"Klanjam se senima svim nevinim žrtvama. I svaka od njih zaslužuje pravdu. Šta je sa srpskim žrtvama, svete", naglasila je Vujičić.

Pitajući šta će se sutra ukoliko, kako navodi, kojim slučajem bude izglasana ta nesrećna rezolucija, koja ima za cilj potpirivanje mržnje, tamo gde je stala i stavljanje klina u točkove Srbije koja je neprikosnoveni faktor mira na Balkanu, Vujičić je navela da se za Srbe neće ništa promeniti.

"Mi smo slobodarski narod koji nikada nije vodio osvajačke ratove i otimao tuđe, a iz svih ratova izlazio kao pobednik, pokazujući neustrašivu hrabrost i ratnu taktiku koja se i danas predaje i uči na prestižnim vojnim akademijama. Toliko je priča i primera, humanosti srpskog vojnika, da nas jedna nelegalno pokrenuta rezolucija ne može poniziti i staviti pečat genocida. Živela Srbija", poručila je Vujičić.