Vulin: BiH ne priznaje Kosovo, Džaferović ne poštuje ustav svoje zemlje

vulin
Izvor: Facebook

Komentarišući telefonski razgovor između premijera u ostavci Aljbina Kurtija i predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Džaferović treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da, umesto toga, razgovara sa "lažnim premijerima i da se meša u unutrašnja pitanja Srbije", prenosi Tanjug.

Vulin je, navodi Tanjug, poručio da je Džaferović, još jednom, pokušao da zabije nož u leđa Vučiću, tako što je razgovarao sa "takozvanim premijerom lažne države Kosovo i da se time najdirektnije umešao u unutrašnja pitanja Srbije".

Vučić nikada nije propustio da kaže koliko mu je stalo do teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, ističe Vulin.

"Umesto da mu se Šefik Džaferović za to zahvali i da ga podrži, on mu je još jednom, nakon što su pokušali da ga ubiju u Srebrenici, pokušao da zabije nož u leđa, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i tako što je počeo da se meša u unutrašnja pitanja Republike Srbije. Umesto da Džaferović Kurtiju kaže da je politika Bosne i Hercegovine ta da ne priznaje lažnu državu Kosovo i da je Kosovo samo deo Republike Srbije i ništa više, Džaferović se sa njim usaglašava oko nekakve promene granica", navodi Vulin.

Istakao je da Džaferović ne poštuje ustav i politiku sopstvene zemlje, niti ono što Srbi u BiH misle i osećaju.

Kako je prenela Koha, Kurti je juče telefonom razgovarao sa Džaferovićem, a njih dvojica su ocenili da je ideja o razmeni teritorija između Beograda i Prištine veoma opasna, jer, kako smatraju, vraća u 90-te godine.