Vulin i Stefanović u Kopnenoj zoni bezbednosti povodom čestih upada albanskih šumokradica

Sastanak
Izvor: MUP Srbije

Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović održali su danas u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji sastanak sa rukovodiocima MUP-a, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na kome je sagledano stanje bezbednosti na administrativnoj liniji i u Kopnenoj zoni bezbednosti, prenosi Tanjug.

Ministar Vulin je, kako se navodi u saoštenju, posle sastanka poručio da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti i da od Kfora očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji.

Ministar policije izrazio je, kako je navedeno, zabrinutost zbog "čestog upada organizovanih albanskih bandi koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a neretko i otvore vatru na naše pripadnike".

"Samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti imali smo 56 upada tih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših građana. Poslednji put pre par dana. Učinićemo sve da zaštitimo ljude i njihovu imovinu jer se na svakom delu naše teritorije red i zakon poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog građanina naše zemlje", naglasio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je za stanje bezbednosti u južnoj srpskoj pokrajini, a samim tim i na administrativnoj liniji odgovoran Kfor u čijoj je nadležnosti da je obezbedi i spreči upade tih šumokradica.

"Pripadnici MUP-a, koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i pripadnici Vojske Srbije, spremni su da sprovedu zakon na teritoriji cele Srbije i zaštite naš narod ma gde on živeo“, rekao je Vulin.

Na sastanku su, pored ministara Vulina i Stefanovića, prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, v.d. direktora policije Dragan Vasiljević i drugi visoki rukovodioci policije i vojske.