Vulin odgovorio ambasadoru Ukrajine: Ne sećam se uvođenja sankcija agresorima na Srbiju

Aleksandar Vulin
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin podsetio je da su u NATO bombardovanju stradale desetine srpskih dečaka i devojčica i da ne može da se seti ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju.

Vulin je tako prokomentarisao navode ambasadora Ukrajine u Beogradu Volodimira Tolkača za N1, da u Kijevu sve teže razumeju argumente Srbije da ne uvede sankcije Rusiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vulin je rekao da nije kasno da Ukrajina i sve zemlјe koje traže suđenje za ratne zločine u ukrajinsko-ruskom sukobu zatraže da se sudi i ubicama srpske dece u NATO agresiji i da je to prilika da se pokaže principijelnost. 

"U NATO bombardovanju su stradale desetine srpskih dečaka i devojčica. Ne mogu da se setim ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju. Nije kasno da Ukrajina i sve zemlјe koje traže suđenje za ratne zločine u ukrajinsko-ruskom sukobu zatraže da se sudi i ubicama srpske dece u NATO agresiji, ratni zločin ne zastareva, eto prilike da se pokaže principijelnost", naveo je Vulin.