Vulin: Rusija nas nije bombardovala niti tražila da priznamo KiM

Aleksandar Vulin
Izvor: RTV

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je, povodom zahteva Zapada da Srbija uvede sankcije Rusiji, da Rusija nije bombardovala Srbiju ni tražila da prizna nezavisnost Kosova, prenosi RTV.

"Rusija nas nikad nije bombardovala, nije tražila da priznamo Кosovo. Morate da vodite računa o vašim interesima. Znam, predstavnici velikih sila će reći 'ne gledajte u prošlost'. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je on državnik, slobodni lider, što je apsolutna istina. Većina lidera u EU su suvereni, kao da vladaju teritorijama, a ne državama", rekao je Vulin.

On je izrazio divljenje predsedniku Srbije, rekavši da niko drugi ne bi imao tu hrabrost i izdržljivost koju Vučić demonstrira.

"Vučić je bio jasan, rekao je da ćemo voditi računa o sebi, svom obrazu, prošlosti, budućnosti. Ne možemo da zaboravimo da je Rusija sprečila rezoluciju Velike Britanije iz 2015. godine u Ujedinjenim nacijama, da su Srbi genocidan narod. Ne znam odakle predsedniku Vučiću ta hrabrost, niko drugi ne bi imao tu hrabrost i izdržljivost. Znam lično koliko on trpi, hvala mu na tome", dodao je Vulin.

Vulin je ponovio da je protiv uvođenja sankcija Rusiji.

"Da li bi uvođenje sankcija Rusiji nešto promenilo u ekonomiji Rusije? Ne bi. Zašto se toliko insistira na tome? Zašto se, onda, ne kaže: 'Vi, Srbi, ne možete da birate prijatelje, mi ćemo da vam odaberemo'. One ranije pritiske koje sam video u Briselu, to je ništa naspram onoga što se sada dešava prema našoj zemlji", istakao je Vulin.