Vulin: Zato što smo ćutali zato su nam se zločini i ponavljali

Aleksandar Vulin
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Zato što srpski narod nije govorio i nije znao ništa o Jasenovcu zato je doživeo da mu se ponovi Jasenovac kroz "Oluju", kroz brojne druge zločine na prostorima bivše Jugoslavije u toku građanskog rata, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na obeležavanju trideset godina rada Muzeja žrtava genocida.

Vulin je rekao da narod koji je prošao golgotu kroz Jasenovac  ne sme da dozvoli da neko drugi odlučuje umesto njega, kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Osamdeset godina smo čekali da jasenovačke žrtve dobiju jednu ulicu u Beogradu, da dobiju jednu spomen ploču u Beogradu. Čekali smo da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bude prvi predsednik Srbije koji se usudio da izgovori istinu o jasenovačkom genocidu i jasenovačkim žrtvama. Zato što smo ćutali zato su nam se zločini i ponavljali. Narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, narod koji su ubijali u Jadovnu, narod koji posle oslobođenja nije smeo ni da plače nad svojim žrtvama, nema pravo da dopusti da neko drugi odlučuje umesto njega i da mu neko drugi piše istoriju. Zato stvaranje srpskog sveta jeste zadatak ove generacije političara kako se jasenovački genocid, kako se "Oluja", martovski pogrom više nikada ne bi ponovili", poručio je ministar Vulin.