Zabrana ulaska Arlovu kršenje prava na slobodu kretanja, deci uskraćeni pokloni

Milorad Arlov sa stipendistima u Mitrovici
Izvor: © Kosovo Online

Zabrana ulaska predsedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Mehotiji Miloradu Arlovu na prelazu Jarinje predstavlja najflagrantnije kršenje prava na slobodu kretanja i mera je koju prištinske vlasti samovoljno sprovode bez ikakvog pravnog osnova, saopštila je Kancelarija za KiM. 

Arlovu je danas zabranjen ulazak na teritoriju Кosova i Metohije čime je onemogućeno da deci sa tog prostora uruči 1.000 novogodišnjih paketića, ali i šest novčanih stipendija.

Кancelarija za КiM najoštrije osuđuje takvo anticivilizacijsko postupanje Prištine, koja u vreme pandemije postavlja nove barijere i prepreke. 

"Njihovim političkim odlukama i nerazumnim merama sada su pogođeni i najmlađi žitelji Кosova i Metohije koji će ostati uskraćeni za trenutke radosti i praznične poklone, jer su prištinske vlasti počele da se obračunavaju i sa novogodišnjim paketićima", rečeno je u saopštenju. 

Nažalost, ovo je najprecizniji primer koji pokazuje dokle seže netrpeljivost Prištine prema svemu srpskom, navela je Kancelarija za KiM.

Ja
28. Decembar 2020.
To je najglupije sto se u svetu desava zabraniti srbima ulazak na kosovu samo da nebi pomagati svome narodu gde postoji takve gluposti i sramne albanski teroristi sto rade dokle ce taj albanski cirkus tamo ?!!!!
Vojvoda
29. Decembar 2020.
To je dno.. Nema dalje. Zivotinje imaju veci IQ od njih