Zaharova: Zašto Nemačka naoružava Кosovo gde je široko prisutan kriminal

Marija Zaharova
Izvor: Tanjug

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova obratila je pažnju na kontradiktorne akcije Nemačke na Кosovu: dok MIP ove zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja, prenosi Sputnjik.

"Novinari nemačkog lista Noje Dojčland pronašli su znake lakog rastrojstva u sopstvenoj vlasti“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o Кosovu je napisano: „Široko rasprostranjen organizovani kriminal. Na Кosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski”.

"Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju ‘zemljom mogućnosti’, a drugi – ‘crnom rupom’. To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju“, naglasila je Zaharova.

"U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Кoh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Кosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra. Ponavljam: ‘još jedna’, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)“, zaključila je portparolka MIP.

Lii
14. Jul 2021.
Zaharova ahahah
Goci
14. Jul 2021.
Dzabe oruzje kad nemaju vojsku.Nato nedaje da formiraju vojska.Dok bude vojska Kosova nestace zivit na zemlji
zabeli ks
14. Jul 2021.
Koja je jača opcija, mobiliziran naoružan naroda sa nekoliko stotina iljada kalašnjikova ili vojska sa destina iljada! Tako jedok bude Albanske Vojske Kosova-AVK, ostače Kosovo bez srba.
.artinaj
17. Jul 2021.
Goci, kako nemaju vojsku!!! Imaju zemljaqe ! Slabo ti to pratis ....
Oni
14. Jul 2021.
Bravo kbs
Lii
14. Jul 2021.
Bravo vojske Kosova
zabeli ks
14. Jul 2021.
Joj, ona nema pojma gdje se nalazi Kosovo !
Oni
16. Jul 2021.
Bravo Nemacka